Hungarian (formal)English (United Kingdom)
 

Hírlevelet kérek
 
"Hajrá Dózi!" PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Pászti Judit Amina   
2009. március 23. hétfő, 16:21
Tartalomjegyzék
"Hajrá Dózi!"
2.oldal
Minden oldal
"Hajrááá Dózi!!!"- Ti írtátok!

 

 

Ez itt a ti oldalatok!Üzenjetek Dózinak és teamjének, írjátok meg személyes élményeteket vagy csak egyszerűen osszátok meg velünk és a többi taggal, hogy miért szeretitek, és miért tartjátok Overdose-t különlegesnek. A leveleket várjuk a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címre.

 

 

Tisztelt szerkesztők

magam laikusként de nagy állatbarátként csodálom Dózit de azért néhány magánvéleményt
szeretnék leirni amivel lehet ünneprontó leszek.A verseny nyilván komoly idegfeszültség
lótól,zsokétól,tulajdonosoktól.......és szerintem a sok ok közé tartozik amiket persze most utolag
mindenki megmagyaráz mintha tudta volna előre hogy ez lesz.Szóval én a zsokécserénél
kezdeném ami akár szükséges volt akárnem nem biztos hogy szerencsés volt,végül is 2 futamon
Gary Hind nagyon jol szépen lovagolt és én elhiszem hogy Soumillon a legjobb mostanság de ő
is csak ember..........nekem azért kissé soknak tűnik az a többszáz verseny amit ő évente lestartol
még ha sokszor győz is,és ha ez elfogadott akkor is mert mondjuk Dózi csak egy van nekünk és
az ő futama volt a kulcskérdés.Mivel a zsokék is emberek nem tudom hogy néha nem lehet az
hogy ők is fáradtak,idegesek stb és persze ki az a világhirű aki ezt bevallja majd futam elött.Egy
picit Mikóczy úrral is hadd kötözködjek....a verseny után jó párszor nyilatkozott de sehol nem
hallottam hogy azt mondja megkérdezzük a zsokét mi is történt,mit érzett stb???Vel nem állnak
szóba vagy van valami kommunikácios zavar,vagy ez csak taktika és nem tartozik az
ellenfelekre.....
Mivel Dózi szépen futott az elmult két versenyén én mégis megpróbáltam volna azzal futtatni aki
már ujrakezdte vele,és tényleg nem Soumillonra szeretném huzni csak hátha tényleg Dózinak
jobban megfelelt most az angol zsoké vagy bárki aki elötte lovagolta talán még aki edzésen is fut
vele még ha ő nem is profi zsoké.Soumillon nagy nevü hires fiatal zsoké kétségtelen szuper de
nem mindig a nagy név számit és ha nem passzolnak akkor főleg egy jo széria után csereberélni
nem mindig jó.Ettől függetlenül a következőkben akár Soumillonnal akár mással reméljük
aratnak még fényes sikereket és szerintem van még Dóziban sok szép győzelem.Az
edzettségéről nem tudok hisz csak laikus kivülállóként ismerem de futni biztos nem felejtett el és
persze a betegsége miatt a csoda ez hogy egyáltalán van él és versenyez és ennek kell tényleg
örülni mert a fontos a ló maga.Annyit még szeretnék mondani hogy a start elötti procedura
szerintem abbol a szempontbol lényegtelen hogy ha a németek nem enegdik a futást akkor most
minden arrol szólna hogy ez igazságtalanság stb...sajnos ennek igy kellett történnie mivel Dózi
nagyon hires gyönyörű ló most a segitség nem hozta azt amiért van de ez legyen a legkevesebb
az emberek között is sok sok sportoló van aki nem volt veretlen és győzött ott ahol vereséget
szenvedett.Igen a veretlenség egy mitosz volt egy remény,egy csoda de ettől nem lett kisebb Dózi
sőt szerintem igy fog igazán a legendák közé emelkedni pláne hogy tudom visszatér majd
győzelemmel.És végül bár most voltak a Sport tv közvetitései de én sajnálatosnak és tipikus
magyar dolognak tartom hogy a tévék nem olyan lelkesek ezért a dologért,annyi sporttévénk van
hogy csak és akkor éppen jut hely egy ekkora teljesitménynek ez sajnos a szokásos magyar
dolog és én szégyellem magam helyettük is

Mikóczy úrnak és családjának és mindenkinek aki Dózival van jó egészséget,kitartást és még
rengeteg sok sikert kivánunk

Baranyai Csaba

 

 

"Kedves olvasók!
Nagyom lelkesen követem Overdose karrierjét, rajongója vagyok a kezdetek óta. Több alkalommal is meglátogattam Alagon, amikor még Ribárszki Sándor idomításában állt. Nekem 2005 óta saját tréner engedélyem van, amit Churchill Downs versenypályán szereztem, ahol a Kentucky Derbyt futják. Sok jó ló karrierjét figyelhettem testközelből.
Tapasztalataim szerint az Overdose kaliberű klasszis lovakból a versenyzés nagyon sokat vesz ki, nem csak fizikailag, de mentálisan is, mivel szívüket, lelküket beleadják. Sok ilyen lovat évente csak 4-5 alkalommal futtatnak meg, pont ezért. A mi Dózink 3 versenyt futott másfél hónap alatt és mindenki azon csodálkozik, hogy miért nem akart beállni a startgépbe!!!??? Főleg 15 hónapos kihagyás után.
A tulajdonost sokra becsülöm. Igaz, őszinte, magyar ember, de ez hiba volt. A versenyzés ilyen lovaknak hatalmas stressz (Overdose-ról köztudott, hogy hisztis, temperamentumos), meg kell őket kímélni, még akkor is, ha fizikailag top formát mutatnak.
Nem kétséges, Overdose egy világklassis versenyló. Nagyon büszkék vagyunk rá.!!"
Tisztelettel: Debreczeni Mariann

 

 

"Olvasva a Barbarával készített interjút, elkeserítő ez az egész helyzet! Dózi "lelkileg" a mi lovunk is
persze, a megbántottság is közrejátszhat nála, de sok dologban  igaza lehet a tulajdonosoknak sokkal több alázattal kellene viszonyúlniuk a lóhoz a 2 iskolának, ami a ló trénerezését illeti, közelíteni kell az állásponját, és csak Dózi érdekeit nézni ez a 25. óra, ki tudja, van -e "26."tényleg szomorúak vagyunk."

üdv: Ertl  M.

 


"Nem vagyok lovas és a lovassporttal sincs kapcsolatom. De mióta tudok Overdose-ról, követem az eseményeket.
Nagyon-nagyon sajnáltam a Baden-Baden-i futamon. Nem a futamot csak Őt. Laikusként azt mondanám ,hogy nem lett volna szabad elindítani...még! De túlgyunk rajta és remélem túl van Dózi is.
Nagyon szurkolok Neki és kérem vigyázzanak rá!!!!!

Hajrá Overdose!!!"

Tisztelettel
K.Krisztina


 

Üdv!
Nemrég találtam egy érdekes cikket, amelyben Budinszki Barbara ad interjút a Németországban történt eseményekről, valamint a rejtélyes eltűnéséről Overdose közeléből. Ha ennek csak a fele is igaz, nem kéne sürgősen változtatni a dolgokon? Azok alapján, amit hall és lát az ember, Barbi ért a legjobban Dózihoz. És hogyha szerinte baj van, akkor valami tényleg nagyon nem stimmel Alagon. Ha a lónak elmegy a kedve a futástól, akkor igazán lemondhatunk Magyarország világverő Csodalováról, mert egy megtört ló soha nem fog úgy futni, mint egy olyan, aki nyerni akar… Én nem szoktam fórumokra irogatni és belefolyni az ottani vitákba, de mindent figyelembe véve valami nagyon nincs rendben a ló körül. Ezért írtam, hogy nem lehetne-e tenni valamit az érdekében? Hiszen Overdose sikere az egész országnak fontos. Én nem akarok senki ellen áskálódni, de az interjú alapján a legnagyobb gond az új tréner, Jozef Rozival elképzeléseivel van. És ha odáig fajultak a dolgok, hogy egy munkalovas otthagyott egy világklasszist, csak mert ilyen szinten nem értett egyet a ló felkészítésével, akkor ott szerintem valami nagyon el van rontva… A legjobb példa erre a baden-badeni, katasztrofális kimenetelű futás. Nem teljesen értettem, hogy miért nem edzheti már Ribárszki Sándor a lovat, de biztosra veszem, hogy a ló jobb kezekben volt nála. Ő ismerte, mióta Alagra került, tudja, hogy mit lehet kihozni belőle. Nincs rá mód, hogy ismét ő legyen a tréner? Vagy legalább változtassanak a dolgokon? Mióta Dózi újra edzésben van, érezhetően megváltozott a tulajdonos hozzáállása. Annak ellenére, hogy végtelen türelemmel csinálták végig a 15 hónapos gyógykezelést, mióta visszatért, egyre nagyobb az elvárás a ló irányába, gondolok például arra, hogy továbbra is indítani akarják Párizsban, holott a ló korántsem biztos, hogy megfelelő fizikumban van ehhez. Még két év legalább előtte áll, miért kell lerontani az esélyeit? Ha most Párizsban megverik, nagyon hosszú az út vissza a csúcsra. Ha most kihagyja, és jövőre megnyeri, valóban mindenki Csodalóként fog tekinteni rá, aki a halál kapujában állt, de hátat fordított, és visszajött, hogy végigverje a kontinenst. Oké, ez kissé túlzó volt, de a lényeg benne van. De ha egy átlagos, kedvtelen versenylü lesz belőle, mindenki csak az állítólagos Csodalovat fogja látni, akit annyit sztároltak, és végül mégsem tett le kiemelkedőt az asztalra.
Elnézést, hogy ennyi szövegeltem, de aggaszt, ami Overdose körül folyik. Azok közé tartozom, akik azt szeretnék, hogy a ló előtt még szép, sikeres jövő álljon, de a jelen állapotok nem ezt mutatják. A legfőbb kérdésem tehát az lenne, hogy mi folyik Overdose körül (bár azt hiszem, erre a fél ország kíváncsi...), valamint, hogy mikor akarnak végre változtatni rajta?
Előre is köszönöm a választ!
Fodor Enikő

 

"Kedves Dózi, kedves rajongók!


Az Overdose előtti univerzumban nekem nem sok közöm volt a lovakhoz. Rúgótávolságon belül csak pónikat mertem megközelíteni, az a gondolat meg soha át se futott az agyamon, hogy esetleg felülni próbáljak valamely négylábú hátára. Az viszont igaz, hogy a Kincsem-legenda már kisgyerekként lenyűgözött, és mindig áhítatos csodálattal gondoltam a veretlen csodakanca elképesztő sikereire.
Overdose óta viszont nagyot fordult velem a világ. Mikor kiderült, hogy a magyarok szerencsecsillaga egy újabb futófenomént vezérelt hozzánk, lelkesedésem - Dózi győzelmei hallatán - napról napra növekedett. Futni ŐT először a tavalyi Kincsem Parkbeli versenyen láttam (akkor még csak a tévében), s azóta menthetetlenül rabja vagyok e négylábú félistennek. Mikor azon a napon beszáguldott a célba, sírva-őrjöngve ugráltam a nappali közepén (recsegő térdem napokig fájt is utána). Hiába, Dózi igencsak megmozdít az emberben valamit. Ez a ló olyasmire képes, amire sajnos nem sokan, széles e hazában: érte együtt izgulunk, érte együtt lelkesedünk, őt együtt ünnepeljük, őt együtt imádjuk, mi magyarok.
Baden-Baden után persze engem is alaposan elkapott a letargia, s tart az még most is... A verseny utáni éjszaka aludni se igen tudtam. De a veretlenségről szóló okos és hozzáértő cikket elolvasva rájöttem, hogy talán kicsit túlmisztifikáltuk ezt a dolgot. Nem ez a lényeg. Legfontosabb a ló testi és lelki egészsége, és hogy okosan alakítsák a karrierjét a körülötte lévő emberek, hogy lehetősége legyen kifutni magából azt, ami benne van. Baden-Baden ide vagy oda, szurkolunk neki most még inkább, mint valaha, szeretjük őt nemcsak a dicsőség, de a nehézségek idején is.
A Jóisten segítse meg ezt a lovat, hogy ki tudjon bontakozni az a tehetség, amivel megszületett, hogy visszanyerje a betegség előtti formáját, küzdeni tudását, és tökéletes egészségnek örvendve a világ legjobb sprinterei sorába emelkedjen!
Dózi, imádkozunk érted, és remélem érzed, hogy nagyon sokan vagyunk, akik elmondhatatlanul és mindenek felett IMÁDUNK TÉGED, most és mindörökké! Hajrá Dózi!"

Szabó Helga
 
 

Üdvözlet Mindenkinek !

Baden-Baden, Barbi és Mikóczy úr nyilatkozata óta csak kavarognak a gondolatok a fejemben.
"Mesébe" illő az egész történet. Egyet értek azokkal a hozzászólókkal aki nem foglalnak állást, hiszen
tényleg nem vagyunk ott, nem tudjuk hogy ténylegesen mi történt, illetve történik. Egy biztos. Én nagyon aggódom "Dózi"-ért. Ő egy klasszis, okos, bátor, szeretetéhes, tele lélekkel,- és szívvel. Ő egy kincs. Kár lerombolni a körülette kialakult rajongást, holmi vádaskodásokkal, kimondott szavakkal a hozzá nem értésről.
Sem Neki, sem a magyar lovasportnak nem tesz jót a nemzetközi,- és a hazai megítélésben ez a botrány.
Szedje már össze magát mindenki, és próbáljanak meg értelmes ember módjára viselkedni.
Tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy ez a CSODA, mármint Overdose a nagy csatározások közepette ne tűnjön el a süllyesztőben. Ő sokkal többet érdemel. Ő már bizonyított, tehát tisztelt Mikóczy Úr és csapata, mos Önökön a sor. Nem kell már többet  nyilatkozni, cikkeket írni, ha nem tessék bizonyítani, hogy ez a "csodaló"  (mert szerintem még mindig az ) igenis jó kezekben van, legfőképp szeretik, és megbecsülik. Azt nem mondom a történtek után, hogy fenntartás nélkül bízom a mostani csapatban, csak reménykedem, hogy tényleg jó kezekben van "Dózi", és ismét az a csibészes, mindent bele lovacska lesz aki volt. De ennek ára van. Fenntartás nélküli szeretet, türelem, és kitartás. (megjegyzem, ez most nem csak rá vonatkozik, ha nem minden állatra, amiknek köze van az emberhez.) A fenti három szó varázsszó, ugyanis az így kezelt állatok még a csillagos eget is lehozzák,  az ilyen jó gazdiknak. Ezt gyakorlatból tudom. A spánielünk 12 éves és egy csoda.Sokan mondták,hogy elfogadnák, illetve lennének nálunk kutyák. Pedig csak szeretjük.Tudom, hogy aki több állattal foglalkozik, nem szerethet csak egyet. Nem
is kell. De egy simogatással, egy fülébe belesúgott csendes nyugtató szóval, ki lehet mutatni az érzelmeket, és ez szerintem akár 25 állatnál is belefér. Aki ezt nem tudja megcsinálni, az ne foglalkozzon állatokkal.
Szerintem, a médiát teljes egészében zárják ki az életükből. Nem kell nyílvános patkolás, nem kellennek nyilatkozatok. Minden a legnagyobb nyugalomba történjen "Dózi" körül. Még egy dolog. Vigyázzanak. Itt egy egész ország figyeli "Dózit" a kedvencet.Ne játsszák el egy ország bizalmát.Én továbbra is szurkolok, remélem minden jóra fordul. Minden tiszteletem a tied Overdose. Tarts ki. Bízzunk, hogy minden a helyére kerül.
Változatlanul nyomon követem minden lépésed.Eddig is ezt tettem. Remélem aggodalmam egy idő után megszűnik , mert látni fogom, hogy ismét a régi vagy.

Minden jót kívánok elsődlegesen neked "Dózi",és a csapatnak is.


Üdvözlettel : Ágnes

 

Üdvözlet

Nekem 8 kutyám van német juhászok és vadász kutyák. Többnyire "nagy emberek", megunt kutyái kötnek ki nálunk. Egy valamit megtanultam az életben, ha egy élő lényt( akár, ember, akár állat) szeretnek és szeretettel motiválnak, az a csillagokat is lehozza az égről, ha tehetségesnek született. Kívánom, mindenkinek, aki Dózi közelében lehet, hogy nagyon szeressétek őt, mert felemelő érzés, tudni, hogy értünk-velünk szárnyal egy lény . Életünk végén, ha vissza emlékezünk, rájövünk, hogy csak a szeretetben eltöltött pillanatokért volt érdemes élni. Sajnos lejáratott szónak mondják a szeretetet, de szerencsére a tartalma miatt elpusztíthatatlan, hiszen szeretet nélkül nincsenek sikerek. És az állatok sem értik magát a szót, de ha a kutyám igazán biztonságban érzi magát nálam, minden gondját levetkőzi, még a legmakacsabb is.

Nagyon sok szeretetet és nagyon nagy sikereket kívánok, önöknek, Dózinak, az élet minden területén.

Tisztelettel Kindla Viktória 

 

 

Tisztelt Sereg úr!

Maximálisan egyetértek az írásával.Igaz engem is megviselt ez a vereség pedig nem vagyok nagy Lóvassport szakértő.Valahogy ez a ló sok embernek visszaadta a dicsőség érzését..Azonban tudomásul kell venni hogy ő is egy élőlény és nem egy gép.Legnagyobb sportoló is betlizhet.Nem lehet csüggedni.Soha nem azok a legnagyobb győztesek akik soha nem buknak el hanem azok akik egyszer elbuknak és képesek felállni és újra győzni.Szerintem ezek a fontos dolgok.Talán úgy érzem lehet ,hogy jobb lett volna ha maradt volna Ribárszki Sándor mert ő nagyon ismerte ezt a lovat és ebben a rövid felkészülési szakaszban jobban látta volna  a ló fizikai és mentális állapotát.De csak egy feltevés.

Aki meg bármi rosszat mondani akar erre a lóra jusson eszébe az a  mondás:Nem izgatja a nemes mént a kutyák csaholása.

Tisztelettel,  Tari Zsolt ,Szeged

 

 

"Most mégjobban szeretlek Dózi, mert most mégnagyobb szükséged van rá!" (Nagy István)

 

 

"Nem csak a Lovi-t mentette meg a bezárástól,hanem azokkal az emberekkel is megszerettette a lovakat,lósportot akik előtte azt sem tudták,hogy mi is az....Ne feledjük csak a veretlenségét veszítette el nem pedig azt a lehetőségét,hogy a VILÁG LEGJOBB sprinter lova legyen!!!!!!Én nagyon-nagyon büszke vagyok,hogy élőben láttam egy EKKORA SPORTOLÓTNem csak akkor kell szeretni amikor sikert sikerre halmoz hanem akkor is amikor épp rossz napja van!!!!Hajrá Dózi és még nagyon-nagyon sok sikert!!!!" (Rigo Gurkha)

 

"Semmi nem történt Te Drága,csupán bekövetkezett az aminek egyszer el kellett jönnie!!Ettől még Te vagy a legjobb,nekünk is vannak rossz napjaink,sőt a világbajnokok a legjobb olimpikonok is kikapnak egyszer(sőőt többször is)...továbbra is bízunk benned,HAJRÁ DÓZI!!!!‌"(Péter Éva)


"Ma néztem meg meg elösször a futamát élőben a tévében... sajnos ma nem nyert.... de mától OVERDOSE FAN vagyok!!!!"(Siklósi Szilárd)

 

 

"Írtó nagy tévedés azt hinni, hogy Dózi azért volt csodaló mert veretlen. Dózi önmagában egy csoda azzal amit képvisel, amit tanít nekünk, ahogy összehoz nemzeteket és az élménnyel amivel gazdagítja azokat akik látják őt élőben futni. Ezzel a vereséggel vált számomra még inkább szerethetővé és nyílvánvalóvá hogy nemcsak baromi gyors de írtó okos is:) Hajrá csodapacink!"(Pászti Judit Amina)

 

 

Dózi vasárnapi drámája

 
Mert igenis dráma volt, ami ott történt!
Ezt a versenyt nem Dózi veszítette el, hanem Soumillon.
Az élő adást nézve a televízió közelről mutatta, hogy mi történt a startgépnél.
Dózival semmi baj nem volt addig, amíg Soumillon egy iszonyú hirtelen mozdulattal le nem rántotta a fejéről a kapucnit!!!
Még a lélegzetem is elakadt a látványtól és az ijedtségtől
Gondoljuk el, mit érezhetett Dózi ekkor!!! Ő egy hyperérzékeny ló!!! Teljesen megvadult...szörnyű volt nézni a vergődését!!!!
Érthetetlen...köztudott, hogy Dózi mindig kapucnival a fején áll be a startgépbe!!!! Ezt Sumillon nem "tudta"??.
Amatőrizmus, ami ott történt...
Mi energiát kivehetett Dóziból ez a vergődés!!!!!! Szörnyű volt még látni is!!!! Megszakadt Érte a szívem!
Csak zárójelben jegyzem meg, hogy legutóbbi két versenyét Pozsonyban és a Kincsem Parkban élőben láthattam és az én véleményem az, hogy Gery Hind-dal sokkal harmónikusabb összhangban volt Dózi! Ahogy Gery nyugodtan simogatta Dózi nyakát, szinte látni lehetett, hogy Dóziba nyugodt energiák áramlottak.
Istenem..ha Baden-Baden-ben is Gery lovagolhatta volna..lehet, hogy minden másként történik?
de ezek csak a "lehet" kategóriába sorolható gondolatok.
 
De bármi is történt:  
NEKEM AKKOR IS DÓZI A LEGNAGYOBB!!!!! A LEGNAGYOBB SZÍVŰ ÉS AKARÁSÚ LÓ!
SZÁMOMRA Ő "A" CSODALÓ!!!Hajrá, Szerelmem!!! Heverd ki ezt a vasárnapot!!!Az a lényeg, hogy egészséges vagy, és ez a legfontosabb!!Számomra Te vagy a "legnagyobb" ló!!
SZERETLEK!!!
 
/ Csordás Zsuzsa /
 

 

Kedves Főszerkesztő Úr!

Elolvastam a veretlenségről készült korábbi cikkét, véleményét ezzel kapcsolatban. Nagyon megragadott az ott leírt gondolatsor, és rájöttem, hogy Önnek igaza van. Egy nagy teher esett le a szívemről, úgy érzem, hogy tényleg most nem az a fontos, hogy Dózi veretlen legyen, hanem az, hogy a Group I-es versenyeken is sikeres legyen.

Nem tartom tragédiának azt ami történt Baden-Badenben, felhívta a figyelmet a hiányosságokra és esetleg a körülötte lévő emberek átgondolják, hogy mit is akarnak kezdeni a lóval. Természetesen tovább kell trenírozni, versenyekre vinni, hogy megszokja ismét a verseny ízét és minél több tapasztalatot szereznek, az eredmény nem marad el. Fogják még Európában játszani a magyar himnuszt Dózi győzelmei következtében.

A legfontosabb, hogy a lovacska egészséges maradjon, rendben legyenek a lábai és akkor semmi nem állhat a győzelmek útjában. A veretlenség megőrzése most nem a cél - ezek után- hanem, hogy fokozatosan hozzászokjon a minél erősebb mezőnyhöz és igazi sprinter klasszis váljon belőle ismét. Még fiatal, nincs elkésve, ha okosan kezelik, biztosan, hogy az eredménye meg is lesz.

Lehet, hogy egy kicsit lecsendesedik körülötte lévő felhajtás, ami szerintem jó is lesz.  Látván a külföldi lovak sikereit, Dózi is képes lesz magát ismét az elsők közé felhozni. Ebbe még az is belefér, hogy néha második vagy harmadik is lesz. Sok mindentől függ a napi teljesítménye, mi sem tudunk emberek minden nap a toppon lenni. Legyünk türelmesek Dózihoz, aki mégis csak a mi lovunk, aki tehetséges és még sok-sok sikert fog hozni és dicsőséget az országnak.

Olvasgatom a honlapot, nagyon jónak tartom és csak így tovább.

 

Szeretettel üdvözli: Varga Ágnes

 

 

"Nekem Overdose olyan mint egy gyémánt ,amit nem csak akkor szeretek amikor csillog, hanem akkor is amikor csak fénylik.Továbra is hajrá Dózi, bizunk benned." (Pajcsics Barbara)

 

"Vasárnap tragédia történt. Ennek lett Dózi és lettünk mi is áldozatai.
Mondhatnánk véletlenek sorozata, de nem: hibák sorozata?
Vajon miért került le Dózi fejéről a kapucni? Köztudott, hogy Dózi nem megy kapucni nélkül
a boxba. Ami ezután hosszú percekig zajlott a box-nál az egyszerűen torokszoritó volt.
Igy kell lejáratni egy lovat, garantáltan nem tud nyerni. Szegény kiszolgáltatott állat
küzdött valami ellen, bár lehetni tudni mi zajlott le benne, csak sejtéseink vannak.
Ennek ellenére futott. Ő amit akkor tudott, ilyen állapotban, azt megtette.
Sajnálatos minden zsokébaleset, de engedtessék meg nekem, hogy inkább Dózi
érzékeny lelkével törődjek. Hogyan, mikor fog ebből a traumából kigyógyulni?
Ezek után is ugyanúgy fogjuk szeretni, sőt még jobban, mert nem a veretlensége miatt
vált számunkra imádottá.
Az egyénisége, a küzdeni akarása, okos, értelmes tekintete, kecses, büszke tartása
miatt és mert jó és gyönyörű (mellesleg nagy zsivány). Nincs még egy ilyen csodálatos ló.
MEG KELL BECSÜLNI!!!!!!!!!!!!!
Túl fájdalmas és nehéz elfogadni az ismételt francia győzelmet. Mintha a párizsi eset
ismétlődött volna meg, csak más kivitelezésben.
Hangsúlyozni szeretném. a gondolataim és megérzéseim egy részét irtam le, mérhetetlen
aggódással és féltéssel a szivemben.
Dózika! Drága Dózika az idők végezetéig szeretni fogunk. Fuss, száguldj, repülj, és maradj
nekünk, velünk mindig, rettentő NAGY SZÜKSÉGÜNK VAN RÁD!!

HAJRÁ DÓZI!!!!!!"

Lóimádók közössége

(Csergő Tibor)

 

"Kedves Mindenki!


Ezt a levelet,nem csak a rajongóknak írnám,hanem mindenkinek aki Dózival foglakozik (idomár,ápoló,tulajdonos stb. )
Olvastam Mikóczy Zoltán első nyilatkozatát,melyben arról beszél mi lesz most, hogy Dózi már nem veretlen. A nemzeti mítosz, és rajongás úgy gondlom nem vész el. Legalább is ha magamból indulok ki,és remélem más is így érzi. Személy szerint ,én mint lovas ember,igaz a galoppban kicsit vagyok csak jártas, elmondhatatlan mit foglal magába az a szó hogy Overdose. Ő egy személyiség,és valljuk be,mindenkinek lehetnek rossz napjai. Szeretném ha újra régi formáját futná,de  engem az sem zavar,ha most már mindig csak a középmezőnyben lesz. Akkor is felutazom a Kincsem parkba megnézni,vagy a neten,és ugyan olyan szeretettel gondolok rá,mint ahogy eddig,mert Ő az a ló,aki egy országgal ismertette meg azt hogy igen is a magyar lósport figyelmet kíván. Magam nevében nyilatkozhatom csak,de biztos vagyok benne hogy más is így van. Életemben először Dózi miatt mentem ki a lovira, hisz azt minden lovasembernek látnia kell,és egy új dologgal lettem gazdagabb. Miatta ismerem pl. Stedy as roc -ot aki fantasztikusan teljesített minden alkalommal,és Dózi miatt imádom a galoppot. Hisz aki járt már ott az tudja mennyire jó az a pezsgés,és vágtató lovak energikus patadobogása.Milyen a fogadás és szurkolni a kiszemelt lónak a győzelméért,és micsoda élmény nyerni.
 Csalódott lennék ha Magyarországon ennek a futamnak negatív visszhangja lenne,de bízom abban hogy sokan mások sem azért szeretik Dózit mert verhetetlen,hanem mert Ő Dózi.
Azt viszont tényleg a legjobbnak látom,ha a média kicsit vissza vonulna,és a lovakhoz nem értő riporterek végre megértenék,hogy sem Dózinak,sem pedig bármilyen versenylónak nem tesz jót a felhajtás.
További sikeres napokat kívánok az egész csapatnak és továbbra is HAJRÁ DÓZI!!!!!!!!!!"

(Skultéti Olga)

"Üdvözlet Mindenkinek ! Kedves Amina !

Értetlenül állok a történtek előtt. Igaz, hogy Dózi néha nehezen állt a startgépbe, de ilyen még
nem volt, hogy teljesen megvadult. Valami történt, valami nem tetszett neki, és ezt senki nem vette észre ? Hihetetlen, hogy leveti a zsokét, többször is, szó szerint küzd a beállás ellen, és
mégis indulnia kell. Egy olyan érzésem van, hogy ez nem véletlen volt.
Én ennek ellenére is szeretem, bízok benne, még akkor is ha már nem veretlen.
Mikóczy úrnak és a vele dolgozóknak üzenem, ne adják fel. Ilyen hosszú betegség után, visszatért,
futott, és most nem győzött.Ilyen a verseny.
Továbbra is figyellek Dózi ! Mindent bele ! Ne add fel, ne adják fel !!!

Minden jót kívánok : Ágnes"

 

 

"Sziasztok! Hogy miért írok? :) Egyszerű, láttam Overdose mai futamát...Igazából eddig egyáltalán nem érdekelt a lóversenyzés, soha egyetlen futamot nem néztem meg, de ahogy meghallottam ma, hogy Overdose is versenyezni fog, odakapcsoltam, és figyelemmel követtem a közvetítést..Mikor végre a magyar csodaló futama következett, olyan dolog történt velem, amit kb én sem értek...Végig a futam alatt izgultam, rázott a hideg, és mikor Overdose 10 hosszal megnyerte a futamot, hihetetlen boldogság öntött el.Nem értem miért, de köszönöm! ;) Hajrá Overdose !" (Együd Árpád)

 

....SZERELMEM: "Dózi"...avagy egy laikus versenyélménye...

 

Első "találkozásom" Overdose-zal tavaly áprilisban történt. Életem egy nehéz szakaszában voltam és a Kincsem Parkban rendezett futamát sajnos csak televízión keresztül tudtam nézni. Abban a pillanatban amikor elstartolt, éreztem, hogy valami történt bennem. És ahogy futott...ahogy vitte a szíve.... Szerelem volt első látásra!.... Végig sírtam a futamot...

Már akkor éreztem, hogy hajt valami erő.... Látnom kell ezt a csodálatos lovat!...

Összeszedtem minden bátorságomat és a Kincsem Parkban egy futam alkalmával megkerestem tulajdonosát és arra kértem, hogy segítsen nekem, engedje meg, hogy láthassam. Valószínűleg láthatta rajtam, hogy milyen érzéseket váltott ki belőlem lova  és lehetővé tette számomra, hogy a tréner felügyelete mellett meglátogathassam "Dózit". Fantasztikus érzés volt látni, a szemébe nézni, érezni a belőle áradó energiát és kedvességet....

Aztán jött a hónapokig tartó gyógykezelések sorozata. Kivittem neki az istállóba egy hegyi kristályt bízva abban, hogy a kő gyógyító ereje is segíteni fogja a felépülését. Rendszeresen látogattam Őt, még télen is, amikor ki sem jöhetett a boxából. Bemenni nem lehetett Hozzá, de nekem az is elég volt, hogy az istálló mellett ücsörögtem a padon, mert tudtam, hogy pár méterre mégis ott van „velem”. Amikor Franciaországba vitték gyógykezelésre, szívszorító volt nézni az indulás előtti róla készült fotókat! Ki tudja, mikor láthatom megint?

Teltek a hetek, hónapok és nagyon hiányzott!

Aztán jött a pech-sorozat...a nehéz gyógyulás…a meghiúsuló versenyek...Mindíg tolódott visszatérésének időpontja. /Habár én titkon "örültem" annak, hogy még tovább erősödhet!/ 

...És akkor jött a hír: "Overdose-t Közép-Európa legjobb sprinterei várják Pozsonyban"

Éreztem...ott kell lennem!...látnom kell Őt!...hittem, hogy az én energiám is segíthet Neki ezen a sorsdöntő napon!

Kiutaztam Pozsonyba. 17 órakor került sor az Ő futamára. Előtte már egy órával a torkomban dobogott a szívem...

Alig vártam, hogy a jártatónál végre feltűnjön...és akkor egyszer csak megláttam, ahogy vezetik a pálya felé... szinte a fizikai rosszullét határán voltam...remegtem az izgalomtól és aggódástól és fohászkodtam a sorshoz, hogy sikerüljön a visszatérés...

csak semmi baja ne legyen....akárhányadik helyen is végez....menjen végig probléma nélkül...

Amikor megláttam a jártató felé közeledve...elsírtam magam...

Drámai pillanat volt! Itt most nem a "pénz" volt a tét, hanem annál sokkal több: 15 hónap kihagyás után a visszatérés!!!

Amikor elhaladt mellettem a jártatóban halkan súgtam neki: "Ügyes légy, "Szerelmem"!....és figyelt rám!... Egy pár a jártatóban megtett kör után Gary Hind a nyergébe pattant és elindultak a pályára. Minden idegszálammal megfeszülve néztem Dózit... Mintha csak egy GLADIÁTOR lépett volna ki az ARÉNÁBA...

Amint pályára lépett, energiától duzzadva megiramodott...alig tudta visszafogni lovasa...

Az addig borús égről még a felhők is eltűntek és a Nap is kisütött...egy csivitelő kismadár repült utána...úgy éreztem ez egy "égi" jel!...Talán egy "Őrangyal" volt madár képében...

Szinte megszűnt körülöttem a külvilág...csak Dózira koncentráltam, amikor valaki hátulról megérintette a vállamat.. összerezzenve hátra fordultam...Laci volt, a lovász. Mosolyogva elővett valamit a zsebéből...néztem, ahogy kinyitja a tenyerét... a hegyi kristály volt...elhozta, hogy szerencsét hozzon!!!!... Nagyon jólesett...

És jött a start...az óriás kivetítőn láttuk, ahogy állnak be a lovak a startgépbe... Dózi viszonylag nyugodt volt..

Én annyira ideges voltam, hogy remegett kezem-lábam!.....és: START!!!

Lacival összekapaszkodva álltunk...Nyugtatgatott: "Jól van... jól startolt." A torkomban dobogott a szívem...szorítottam Laci vállát, de a remegés teljesen erőt vett rajtam. És akkor olyat tettem, amit még lóversenyen soha: ahogy feltűntek a lovak a cél előtti egyenesben , szinte önkívületi állapotban üvöltöttem: "Gyere, Dózi!!!!! Gyere, Dózi!!!! Gyere, gyere, gyere!!!!"

És beértek a célba! Mivel a célvonal mögött álltunk jó pár méterrel, csak hátulról láttuk a lovakat célba érni...vajon győzött? ...végig vezetett....de vajon nem szorította meg őt egyik ellenfele?...és igen... NYERT!!!!!!!

15 hónap kihagyás után!!! Nem csak hogy "végigment", de nyert is!!! 

AZ Ő HATALMAS SZÍVE!!!!....MEGINT VITTE ŐT!!!

Csak sírtam,....potyogtak a könnyeim...mindenki tapsolt, őrjöngött...

Megcsinálta!!! Csodálatos volt!!! 

Aztán jött az ünneplés, a fotósok hada, a díjátadás... felemelő érzés volt, amikor játszották a magyar Himnuszt...

Az ünneplés után csak néztem Őt, ahogy elment előttem a pályáról kifelé vezető úton....

Nagy pillant volt ez!!! 

Még ott maradtam a pálya mellett a korlátnál, amikor kedvesen mosolyogva megszólított egy a verseny alatt mellettem álló férfi: "Na...most már megnyugodott?" - kérdezte kedvesen - "Igen...most már igen." - feleltem.  "Gratulálok!" - tette hozzá. Én csak néztem rá mosolyogva...

....Nagyon jólesett.....úgy éreztem, mintha Dózi egy kicsit az "enyém" is lenne!

Miután lecsillapodtam az izgalom után, akkor valamiféle "elégtételt" éreztem. Elégtételt a sok "fanyalgóval" szemben, akik már "leírták" Dózit....Most láthatták mire képes!!! Hogy mekkora "SZÍVE" van...  

Később egy fiatal férfivel beszélgettem a futamról. Azt kérdezte tőlem: "Lesz még belőle versenyló?”...értetlenül néztem rá...nem is értettem, miért kérdi..."Hát, hogy "CSAK" ennyivel nyert!"......csak néztem rá, de úgy érzem a tekintetem sok mindent elárult...Nem értem ezeket az embereket....NEM "ÉRTIK", hogy mi történt ma itt???

Boldog vagyok, hogy részese lehettem ennek a csodának! Bármi is történjék...

Életem egyik legszebb napja volt!!! 

Köszönöm, Dózi!!!

(Csordás Zsuzsa)

 

 

" Ezt a videót minden Overdose rajongónak ajánlom de elsősorban barátnőmnek Barbinak aki imádja Dózit!"(Kerekesi Éva)

 

 

 

"OVERDOSE! DOSI! IMÁDLAK!"(Becze Mária)

 

 

"Üdvözlet Mindenkinek !

 

Erre vártam 2009.áprilisa óta !

Üdvözöllek újra a pályán Dózi ! Bíztam benned mindig ! Tudtam, hogy
nem adod fel, és meghálálod a gondoskodást.

Most azért drukkolok, hogy minden így maradjon. Versenyezz, és nyerj !

Maradj egészséges!

Üdvözlöm Mikóczy urat és a csapatot, akik kitartottak Overdose mellett, és végig küzdötték ezt a 15 hónapot, ami nem mindig a leghelyesebb döntésekről szólt.Én azt hiszem, most a végeredmény a fontos.
Dózi visszajött, és győzött !

Nagyon vigyázzanak rá ! Maradjon meg ez a türelem, a kitartás továbbra is. Mostani eredmény is ezt mutatja. A türelem meghozza gyümölcsét.

Minden jót kívánok Dózinak és az egész csapatnak !


Üdvözlettel : Ágnes"

 

 

"Miért szeretem Overdose-t?!

 

Hogy miért szeretem ezt a csodálatos lovat már sokszor elgondolkoztam rajta. Az viszont biztos, hogy imádom őt! Minden akkor kezdődött, amikor apukám először mesélt róla. Már akkor tudtam, hogy ő nem egy hétköznapi ló bár az elején nem nagyon értettem miért csodaló. Mindent akkor értettem meg, amikor Budapesten versenyzett az új zsokéjával, Christophe Soumillon-al.

Izgatottan vártam azt a napot és valahol legbelül sejtettem, hogy ez lesz életem legboldogabb napja. Lassan sok várakozással teli, de eljött a nagy nap. Április 19. Fél 1-re értünk a Kincsem Parkhoz és félórát kellett várnunk, hogy beengedjenek. Mikor kinyitották a kapukat a tömeg csakúgy özönlött befelé. Felmentünk a tribünre és egyre csak azt csodáltam, hogy milyen nagy ez a pálya, hisz én akkor voltam ott először és nem tudtam,hogy ennél sokkal nagyobb pályák is vannak. Minden futamot nagyon élveztem és végig szurkoltam. Szépen, lassan de elérkezett Overdose futama. Nagyon izgultam, hevesen vert a szívem és hol a pályát hol pedig a kivetítőt fürkészte a szemem. Dózi és Christophe lassan kikentréztek majd a többi ló is és hamarosan mind beálltak a startgépbe. Én akkor már nagyon izgultam, de azt hiszem szinte mindenki. Mikor már az összes ló bent állt kinyíltak a startkapuk és minden ló kiugrott a gépből. Overdose rögtön az élen volt és pár másodperc alatt a tribün elé értek és a tömeg őrjöngött mindenki állva tapsolt, Overdose nevét kiabálták, és volt, aki elsírta magát örömében. Akkor abban a pillanatban megértettem, hogy miért "csoda" ő milyen érzelmeket vált ki egy emberből. A mai napig elsírom magam, ha az Április 19.-i versenyét nézem vissza.

 

Csodálom őt, hogy annak ellenére is végig versenyzett és nyert, hogy később nyílt ki a startgép ajtaja, és hogy az egyik patkóját is elveszítette. Sok ló ezek hatására már nagy valószínűséggel nem nyert volna, de ő igen mert ő OVERDOSE!

 

Mindig szívvel lélekkel versenyez számára nincs lehetetlen! Felnézek rá és ő lett az egyik példaképem. Nagyon remélem, hogy sok versenyt fog még nyerni, és ha élőben nem lehetek ott szurkolni nekik, lélekben mindig ott leszek velük! Köszönettel tartozom neki és Christophe-nak mivel teljesen megváltoztatták az életemet és megtanítottak arra, hogy higgyek a csodákban és mindig szívvel lélekkel küzdjek a célomért!

 

Kiss Virág, Recsk"

 

 

"Helló Overdose!

 

A hires francia zsoké balasetéről olvastam, hát a baj nem jár egyedül, de a 2010-es év az övéké lesz és minden versenyt meg fognak nyerni mert overdose is egy nagy egyéniség és veszteni nem tud.Megmutatják a világnak hogy ők az ászok ásszai. DÓZI olyan mint egy cunami jön és besöpör mindent, bebizonyitja hogy ŐT nem lehet csak úgy leírni .HAJRÁ és Jó egészséget!!!" (Tóthné Márta)

 

 

 

 

"Ismeretlenül is boldoggá tesz, hogy mások is tudnak rajongani és csodálni egy lovat. Gyönyörű és győztes típus ez a ló, aki a szívét id odaadja a győzelemért.Láttam a TV-ben a Kincsem Park-beli győztes futamát. Csodálatos volt nézni és átélni ezt a sikert. Azóta is minden nap egy-két alkalommal megnézem, valahogy feltöltődök tőle és az egész napi hangulatom sokkal jobb lesz. Olyan mintha kábítószert vennék be - amit egyébként sohasem tennék meg - Ő maga a teljesítményével a kábítószer.
Csodálom ezt a LOVAT és sok sikert, jó egészséget kívánok Neki és az Őt körülvevő és gondozó csapatnak is." (Varga Ágnes)

 

 

"Tisztelt Mikóczy Zoltán!!

Ön a világ egyik legszerencsésebb embere! Megnéztem a galériás képeket, akkora LELKE VAN ennek a TÜNEMÉNYES JÓSZÁGNAK, tudja, hogy mikor ki áll mellette.NE ADJA EL SOHA! Csikó korától Magukkal van. Megszokta a körülötte élőket. Szeretet ad és kap.
Megnyer minden versenyt magának/maguknak. Megérdemli, hogy viszont hálásak legyenek Neki és Maguknál élhesse le az életét. Szerintem ez így korrekt Vele szemben.
Sokan, ha a Maga helyében lennének, biztos vagyok benne, hogy így viszonoznák Overdosnak.
Máshol, mások a szokások.

Nem féltik kitenni ezt az ÜGYES, GYÖNYÖRŰSÉGET olyan nagy és fárasztó útnak?! Valóban annyira számít, olyan fontos az a verseny?! Én biztos vagyok benne, hogy addig MINDEGYIKET MEG FOGJA NYERNI!!!
VIGYÁZZANAK RÁ NAGYON! MINDEN PILLANATBAN!

Ui: A névrokonom, a másik legszerencsésebb, Overdossal töltheti a napjait. Üzenet: Tökéletesen megértem a "zárkózottságod"; Velük úgyanúgy lehet kommunikálni...

Overdose iránti Szeretettel:
(Bán Barbara)

 

 

"Egyszerűen "szerelmes" lettem Dóziba. Hogy csámpás? Hogy ronda? - Hazugság! Ő gyönyörű és kész! :o)" (Rozi)


 

"7 és fél éves lányom 3 éve lovagol rendszeresen, az ő szeretete kapcsán ismerkedtünk meg Dózival is.A Kincsem Park légköre nagyon megkapott minket amikor kint voltunk, felejthetetlen élmény volt ez az áprilisi vasárnap." (Patkós Attila)

 

 

"Én is kinn voltam Overdose futamán, és fotóztam, így szeretném az overdoseonline.hu oldalon elolvasott cikk alapján "benevezni" a képemet. Hadd tegyem hozzá, hogy GRATULÁLUNK OVERDOSENAK, nagyon nagyot futott, annak ellenére, hogy az indítóállás ajtaja nem nyílt ki rendesen, és hogy elhagyta a bal első patkóját futam közben. " (Guba Viktória)

 

 

"Voltam kinn a futamon a Kincsem parkban,de csak az utolsón és arra a futamra ahol Overdose futott már nem értem oda :( Majd nyáron Baden-baden-ben megnézem a győzelmét Dózinak!!!HAJRÁ DÓZI!!!! :o)" (Kavassy Anna)

 

 

"Hajráááááá Csoda paci! Győzzél sokat még. Remélem olyan "unalmasan sokszor" nyersz majd, mint Schumacher. :) Megyek Manchesterbe szurkolni Neked. David, day off kell!!" (Sóvári Kitti)

 

 

"Gratulálok Overdosenak a vasárnapi sikeres szerepléséért!  Hihetetlen volt ahogy egyszer csak megindult és szinte repült, a képernyőn is tisztán kilehetett venni mikor indult meg igazán! Gratulálok a tulajdonosnak és az egész stábnak is! CSodálatos volt! Remélem jól van a patája, olvastam az interneten, hogy futam közben leesett a patkó az egyik lábáról!Sajnos a fan club találkozót nem találtuk meg, de népes társaságunkkal a lelátóról nagyon jó helyről szurkolhattuk végig a versenyt. További sikeres szereplést kívánok!" (dr.Vattay Krisztina)

 

 

"NYERT! nem volt kétséges......nem értek hozzá de szerintem egyáltalán nem csúnya állat. Ő a legszebb! :D"(Kovács Bernadett)

 

 

"Kedves "Dózi", és kedves CSAPAT!

Nem vagyok kicsit sem hozzáértő, még csak hobbiból sem foglalkozom lovakkal, sem lovassporttal. Mint egyszeri átlagember ültem képernyő elé április 19-én délután. Ettől függetlenül - vagy tán épp ezért - volt hatalmas élmény ez a mindössze majd' egyperces futam. Örültem, hogy láttam, hogy legalább ennyire részese lehettem ennek a pillanatnak, és biztosan nagy öröm lesz majd sok-sok év múlva büszkén mesélni, hogy "én bizony láttam, amikor Overdose...". Ezért aztán sajnálom is, hogy nem lehettem személyesen jelen...
Kívánok "Dózinak", és az egész csapatnak sok sikert, kitartást, és legfőképp örömet a következő évekre, lehetőleg minél tovább, hogy legyen kire büszkének lennünk. Borzasztóan örülök a véletlen alkalomnak, hogy sikerült személyesen is kifejeznem a köszönetemet a csapatnak egy éttermi asztalnál két üveg pezsgővel (kiváltképp Ribárszki úrnak és Christophe-nak), és sajnálom, hogy Mikóczy úrral nem sikerült kezet ráznom, megköszönve, hogy talán élete egyik legjobb döntését hozta meg 3 évvel ezelőtt, nemcsak a saját, hanem mindenki más szemszögéből is.

Üdvözlettel és köszönettel:
Morár István "

 


"Tegnap voltam a versenyen, és Dózi fantasztikus volt!Gratulálok Neki és az egész csapatnak!A világ legnagyobb képmegosztó portálján csináltam egy  Overdose klubot!Itt találhattok képeket Dóziról, és Ti is tölthettek fel!Gyertek, nézzétek meg, csatlakozzatok, és ti is rakjatok fel képeket, hogy mindenki gyönyörködhessen ebben a Csodalóban! A cím:http://www.flickr.com/groups/overdose (Végh Ádám)"

 

 

"Én.nagyon szeretem Dózit.LL.!!!.Nagyon vártam már a vasárnapi versenyt de sajnos nem tudtam elmenni.:(.Tv-be néztem..nagyon izgultam remegö kézzel...elöször azt hittem veszteni fog mert nem elsö volt..de aztán behozta:D és nyert:D(L) IMÁDLAK DÓZIKA:D" (Szakály Rebeka)

 

 

"EZ nem volt semmi!10 élhosszal győzött!!!!!!Szuper volt!Minden újság erről fog írni!!!!!!A címlapokon lesz: A magyar csodaló újra nyert!!! Továbbra is így OVERDOSE!Hajrá Dózi!!!!Ja és hogy a világ legjobb zsokéját kapta az meg még szuperebb!Christophe Soumillon !!!!Bizony!Ügyesek voltak!Innen szurkoltam és már nem is lepett meg a győzelem! Csak így tovább!Csak így tovább OVERDOSE!" (Anett)

 

 

"Szerintünk Dózi érti, hogy ő a Világsztár. Hódolunk a Galoppnak, és minden áron zsokék szeretnénk lenni, de ha nem, akkor sem baj. Dózinak üzenjük: -Szeretünk Dózi!És Bízunk benned. Reméljük, hogy ugyanilyen -ha nem jobbak- eredményeket fogsz elérni az új zsokéddal a hátadon."(Helga)

 

 

"Nagy szurkolója vagyok Dózinak.Imádom a lovakat és jómagam is lovagolok.Holnap lesz ugye A FUTAM a tv2-n.Meg fogom nézni.Sajnos nem mehetek Budapestre élőbe nézni.De majd innen  szurkolok neki!HAJRÁ OVERDOSE!!!!"(Ani)

 

 

"Külföldi származású mint oly sokan minálunk. Ugyanazt eszi és edzi mint a többiek sőt szakadt a boxa is. Mégis világsztár nem csak nekünk de csak értünk! Overdose-t miniszterelnöknek!!!" (Ránky Ernő Miklós)

 

 

 "2004-től járok rendszeresen a lovira, akkor titkon abban reménykedtem, hátha lesz egyszer egy olyan lovunk, aki mondjuk Gr III-as szinten kontra-lóként ott lehet a nemzetközi galoppos vérkeringésben. Ehhez képest most van egy magyar tulajdonú csodaló, aki pályarekordot repeszt Longchamp gyepén. Amikor 2006-ban először kezdték itthon is adni a jelentős francia versenyeket, a szpíkerek elsőként a franciák legnagyobb kedvencére, a belga Soumillonra hívták fel a nézők figyelmét. Most meg bő egy hónap, és a Kincsem Parkban láthatjuk őt versenyezni. :o) Álomszerű ez az egész. Hajrá Dózi!" (Rácz János Csaba)

 

 

 "Szerintem olyan jó kis csapat fog összejönni Ascotban, akik imádják Dózit, és olyan szurkolást láthat majd a hidegvéréről híres angliai közönség, hogy csak na!! Arról nem is beszélve, hogy mivel Dózi egy érzékeny csodaló, biztos, hogy érezni fogja a tribünökről felé áradó szeretet, és nem 5 hosszal, hanem egyenesen 10-el fogja szarrá verni a sok kiváló körülmények között készülő, agyontuningolt versenylovat!!! :-)" (Pajcsics Barbara)

 

 

"A mai szent napon Alagon jártam, a magyar csoda, Overdose otthonában. A magyar értelmező kéziszótár szerint a csoda: „Rendkívüliségével, ritkaságával ámulatba ejtő dolog.” Hát Dózi valóban az. Ám ahhoz képest, hogy egy új kincse(me)t rejt a Dunakeszin található tréning telep, egyáltalán nincsenek fényes állapotok. Soványka vigasz, hogy a mi Alagi repülőnknek van még talán az egyik legotthonosabb boxa. 
FacebookJP-Bookmark
 

TEMPLATE COPYRIGHT © 2007 BY HILLIGER MEDIA
(TokioLights 1.1)