Hungarian (formal)English (United Kingdom)
 

Hírlevelet kérek
 
Overdose a Kincsem Parkban állhat starthoz PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Alpári Gergő   
2013. július 29. hétfő, 14:31
 
Szenzációs programmal várja látogatóit a Kincsem Park szeptember 1-jén.

A nap folyamán négy kiemelt versenyt rendeznek. A Kincsem Díjban a steher lovaké lesz a főszerep, az Imperiál Díjban a milerek kerülnek a figyelem középpontjába, a Kovács Mihály Emlékversenyben a legjobb belföldi tenyésztésű háromévesek csapnak össze, míg a Kozma Ferenc Emlékversenyben a sprinterek vetélkedésének lehetünk majd szemtanúi. Utóbbi versenyre Dózit is benevezték.

A Kozma Ferenc Emlékverseny hazánk legnagyobb presztízzsel bíró, s egyben legmagasabb összdíjazású sprintfutama. Az 1200 méteres versenyt 116 évvel ezelőtt írták ki először. Idén 4,4 millió forintot osztanak szét az első öt helyezett között, melyből a győztes az összdíj felét viheti haza.

A versenykiírásban foglaltak szerint maximálisan húsz ló indulhat a futamban, de ez a létszám aligha jön össze. Az előnevezések alapján jelenleg tizennyolc résztvevővel kalkulálhatunk. Overdose potenciális ellenfelei közül Alfkona és Városbíró nevét emelnénk ki.
 
 
Alfkona - fotó: zavodisko.sk
 
Az ötéves Alfkona-t a régió egyik legjobb sprinterként emlegetik napjaikban. Tegyük gyorsan hozzá, nem érdemtelenül. A kanca a Kincsem Parkon túlmenően Pozsonyban és az ausztriai Ebreichsdorf-ban egyaránt győzni tudott, de megjárta például Münchent és Rómát is. Legutóbb július 7-én a 91. Magyar Derby keretprogramjába tartozó Flandorffer Tamás Emlékversenyben állt starthoz, és győzött biztosan. Ugyanitt az immáron 11 éves Városbíró harmadik helyezést szerzett, de azt gondolom, sokat elárul az elnyűhetetlen veterán klasszisról, hogy 2007 és 2011 között zsinórban ötször nyerte a Kozmát, emellett 2006-ban harmadik, a tavalyi esztendőben pedig másodikként végzett épp a már fentebb említett Alfkona mögött.

Dózi nevezése kapcsán több pletyka is szárnyra kelt a Kincsem Parkban. Egyes vélemények szerint, ez lesz kedvencünk hattyúdala, s a versenyt követően már csak a gyengébbik nemet boldogítja a jövőben. Arról is hallani lehet, hogy a közelmúltban hazánkba került Overdose féltestvér szintén színre lép szeptember első hétvégéjén, azaz a budapesti pályán debütálhat a kétéves csikó. Ami pedig a lehetséges zsoké személyét illeti, úgy hírlik Frankie Dettori is tiszteletét teszi hazánkban az ominózus vasárnapon.              
 
 
Frankie Dettori - fotó: Getty 
 
 
Kozma Ferenc Emlékverseny előnevezettjei:

Alfkona, Aurelia Pia, Bargain Lady, Beau Dreamer, Blue Imp, Cool Marble, Dancing Hussy, Invisible Bid, Jet Acclaim, Jezsuita, Kendy, Marcus, Nordberg, Overdose, Robinson Cruso, She’s A Maneater, Skirt Chaser, Városbíró
 
FacebookJP-Bookmark
 

TEMPLATE COPYRIGHT © 2007 BY HILLIGER MEDIA
(TokioLights 1.1)