Hungarian (formal)English (United Kingdom)
 

Hírlevelet kérek
 
A mámor folytatódik PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2011. június 20. hétfő, 17:46

A cikk a Racing Portal Blogon jelent meg június 15-én.


A mámor folytatódik
 
Még ma is alig hiszem: Overdose negyedik a King's Stand Stakesben. 2011. június 14. A Magyar Galoppsport történelmének egyik legszebb napja, piros betűs ünnepe. Kisbér Epsom derbyben és Adular ebben a versenyben aratott győzelme óta a legnagyobb magyar galoppsiker.

Igen, ezt bátran ki merem jelenteni. Kincsem nyert ugyan Goodwood Cup-ot, de hogy 1878 augusztusában az a verseny milyen erőt képviselt az európai versenyrendszerben, erre talán csak Hesp József tudna választ adni, de legyenek egyforma erősségűek nem bánom. Nem fogok sorrendet felállítani a magyar csodalovak között. Fantasztikus érzés, hogy egy magyar ló, ott van a legjobbak között. Hogy a világelitbe tért volna vissza, ahogy többen állítják, no, erre nem vennék mérget. Persze, ha ebben a halmazba ötven lovat számolunk, egyértelmű Overdose közéjük tartozik. Sőt, ha harmincat vagy húszat, akkor is, de a legjobb tízbe még nem fér be. Még… Ha azonban így folytatja, hamarosan Black Caviar-ék mellett jegyezhetik a nevét.

Úgy gondolom, Overdose ismét csodálatosan teljesített. Ő a szívét hagyta a királyi gyepen. Ő minden köszönetet megérdemel, és csak hálával tartozunk neki. Ahogy viszont olvasom a nyilatkozatokat és a rajongói elvárásokat (gondolom a boldogság rózsaszín felhőjében) kissé előre szaladtak a megnyilvánulók. A Magyar Turfban is közölt írásomban említett Racing Post világranglista alapján a sprinter másodvonal futott a King's Stand Stakesben. Vagy talán így helyes: A legjobbak távolmaradtak.  Európában persze ez volt a legjobb mezőny, bár néhány nagyágyú inkább szombaton fut 1200-ra. (23-ból csak négy - írtam anno) A ranglistán előtte álló (és itt is induló) két telivér közül egyiktől kikapott (Prohibit) míg a másikat megverte (Sole Power). Star Witness és Sweet Sanette mögé volt rangsorolva, és várhatóan Overdose elé kerülnek mindketten. Főleg a hongkongi telivér, akinek neve csak a lista második oldalán volt látható eddig. BULLDózer csodálatos eredményt ért el. Azt hiszem a legszebb álmainkat is felülmúlta ez a futás, de kezeljük a helyén. Ne "dubajozzunk és bríderszkápozzunk" rögtön.  Ott ritkán futnak jól az európai lovak, már ha egyáltalán indulnak. Előbb mondja azt Dodi, hogy a ló egészséges. Ami számunkra örömteli: sokat javult a Temple Stakeshez képest és egyáltalán nem okozott gondot neki a dombra fel futás. Sőőt… Azt gondolom nagy hiba volt, csak az utolsó pillanatban (egy héttel a TS előtt) kivinni Pulborough-ba és ezt ma már a menedzsment is belátja. A tegnapi verseny és Suborics szavai igazolták, amit eddig is tudtunk: Dózinak csak puha pályán szabad futnia. Párizzsal nem lesz gond, ott esik az eső olyantájt, de azzal minden rajongónak tisztában kell lennie, hiába is utazik el bárhová Overdose után, kemény pályán Dózit nem szabad elindítani. Ez méltatlan (lenne) vele szemben.

Úgy gondolom komoly pihenőt érdemel most Dózer, és ha Neil Clark azt mondja, Yorkban kellene futnia én sem írjatok mást. Arra a versenyre (Nunthorpe-aug. 19) június 21-ig kell nevezni, azaz van még idő átgondolni a dolgokat. (Időben éppen optimális a Prix de l'Abbaye de Longchamp előtt, amit erre hat hétre futnak Párizsban.) A yorki versenyig hátralévő bő 8 hét pihenőt viszont Overdose megérdemelné, hiszen ahogy hallom pénteken hazatér Alagra. Abban egyet értek Mikóczyval, Overdose-nak immár reális esélye van a győzelemre Gr1-es szinten is. Mármint ha a lábai rendben lesznek. ..és ebbe nagyon jó beleélni magunkat. Köszönjük Overdose. 

Но я говорю не про старого Пойндекстера.

Но по здравом размышлении он пришел к выводу, что это невероятно.

Если это не ее подарок, то Фелим О'Нил самый большой дурень во всем Баллибаллахе!

Но не думаю, чтобы агент остался доволен, если я подпишу договор.

После короткой паузы раздался выстрел.

Если бы кто-нибудь еще недавно посмел назвать Сэм-ми Ки предателем ин-тересов Соединенных Штатов, Сэм-ми бы поднял его на смех.

К сожалению, Римо не знал, к какому вопросу относится этот ответ.

Я весь день только и занимаюсь, что озвучкой.

Она изо всех сил старалась не показать этого, но я уловил запах адреалина.

Она двигалась по холму, как бы следуя за первой, хотя, по-видимому, эти люди пришли не вместе.

 
FacebookJP-Bookmark
 

TEMPLATE COPYRIGHT © 2007 BY HILLIGER MEDIA
(TokioLights 1.1)